Sponzoring sportovních týmů podnikatelskými subjekty - Třináctý, Jakub (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu hospodaření sportovního klubu, který využívá sponzorských příspěvků, analýzu vlivu sponzoringu na hospodaření podnikatelského subjektu a popsání možností realizace sponzorství sportu. Práce se dělí do sedmi hlavních částí. První tři části jsou orientovány na teorii. Zabývají se problematikou sponzorství obecně, především sportovního sponzoringu a hospodařením sportovních klubů. Zbývající části jsou věnovány sledovaným organizacím. Nechybí zde analýza hospodaření klubu v sezóně 2015/2016, vysvětlení vlivu sponzorství pro jednotlivé subjekty a také vyhodnocení, doporučení a závěry plynoucí z této práce.
Funding of sport clubs by bussiness companies
Keywords: sponzorství; sportovní sponzoring; analýza hospodaření; sportovní kluby; sponsorship; sport sponsorship; sport clubs; economic analysis