Restaurování polychromované sochy Sv. Jana Nepomuckého z nároží Jiráskovy ulice v Litomyšli - Hlaváčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce, ve formě restaurátorské zprávy, dokumentuje průběh restaurování polychromované pískovcové sochy sv. Jana Nepomuckého. Obsahuje popis památky, nálezovou a průzkumovou zprávu, koncepci restaurátorského zákroku, přehled použitých materiálů a technologií a doporučený režim památky. Součástí práce je fotodokumentace a grafická příloha.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; průzkumy; sochy; Jan Nepomucký, svatý; pískovce; polychromie; barevnost; Rekonstrukce; kopie