Otec u porodu - Tobiášková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá otci u porodu, kteří jsou v dnešní době součástí všech týmu, které pomáhají ženám u porodu. Teoretická část se zabývá změnami, které může muž prožívat při graviditě své partnerky, jak ji může pomoci, typizací otcovství, rolí otce v dobách porodních a změnami v šestinedělí. V praktické části jsou z průzkumného šetření, jež se provádělo mezi muži, kteří se účastnili porodu, zpracována data do grafů a tabulek.
Father in childbirth
Keywords: otec; těhotenství/gravidita; porod; partner; rodičovství; porodní asistentka; father; pregnancy; childbirth; partner; parenthood; midwife