Manipulativní aspekty marketingu a jejich socioekonomické důsledky - Štěrovská, Eliška (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce pojednává o manipulativním a neetickém nátlaku na spotřebitele. Z rozsáhlé oblasti marketingu se zaměřuji na nejviditelnější nástroj marketingového komunikačního mixu - reklamu. Na konkrétních reklamních kampaních je demonstrována manipulace se zákazníky a jsou definovány negativní dopady těchto kampaní.
Manipulative aspects of marketing and socio-economic consequences
Keywords: marketing; reklama; klamavá reklama; manipulace; reklamní kampaně; marketing; promotion; false advertising; manipulation; advertising campaign