Výuková podpora technologie VoIP - Kment, Martin (Univerzita Pardubice, 2015)
Autor navrhne 8 topologii sítě LAN, v které bude realizována technologie VoIP (Voice over IP). V teoretické části práce popíše technologii VoIP včetně protokolů na transportní a aplikační vrstvě architektury TCP/IP. Praktická část bude obsahovat zpracovanou prezentaci této technologie a 8 laboratorních úloh. Laboratorní úlohy budou připraveny v simulátoru PacketTracer s využitím módu Wizard. Náplní budou základní a pokročilé úlohy pro nasazení VoIP, dále úlohy VoIP a současně zapojení Spanning Tree protokolu, Virtual Trunking Protocol a bezdrátových sítí.
Educational support for VoIP
Keywords: VoIP; protokoly TCP/IP; PacketTracer; protocols TCP/IP