Obrazem řízená radioterapie hlavy a krku - Jehlička, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
Kompletní bakalářská práce se zabývá histologií, epidemiologií a etiologií nádorů hlavy a krku. Dalším tématem jsou v současnosti nejmodernější používané metody a principy v radioterapii. Závěr teoretické části věnuji jednotlivým nádorům rozdělených podle anatomické lokalizace. V praktické části vyhodnocuji odchylky tří anatomických struktur v oblasti hlavy a krku. Součástí praktické části je také popis procesu ozařování a úlohy radiologického asistenta.
Image-Guided Radiation Therapy of head and neck
Keywords: image guided radiotherapy; fractionation; head and neck tumors; radiation techniques; conformal radiotherapy; concomitant chemoradiotherapy; stereotactic irradiation; curability; radioprotective agents; radiosensitivity; radioresistance