Problémy při čerpání prostředků ze Společného regionálního operačního programu - Kincl, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je popsat problémy při získávání informací a při čerpání prostředků ze Společného regionálního operačního programu v minulém programovacím období 2004 – 2006. Dále jde o naznačení možnosti jejich řešení a výhled do programovacího období 2007 – 2013. V úvodu práce jsou uvedeny obecné cíle, nástroje a význam regionální politiky. Nejprve je zmíněna evropská regionální politika a její specifické nástroje pro obě programovací období a poté i regionální politika v ČR. Velká pozornost je věnována Společnému regionálnímu operačnímu programu. Předposlední kapitola obsahuje analýzu čtyř vybraných projektů realizovaných v Pardubickém kraji a v závěru diplomové práce je shrnutí zjištěných problémů a je zde i naznačeno možné řešení.
Problems within drawing the financial support from Joint regional operational programme
Keywords: Regionální politika; Evropská Unie; Operační programy; Strukturální fondy; SROP