Vývoj a optimalizace HPLC metod s využitím kolon s pevným jádrem - Dvořáková, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá vlastnostmi a použitím HPLC kolon s pevným jádrem a jejich srovnáním s kolonami obsahujícími plně porézní částice. V rámci experimentu byly použity kolony s pevným jádrem od třech různých výrobců. S využitím tohoto typu kolon byl proveden vývoj a následně optimalizace HPLC/UV metody stanovení účinných složek (Cymoxanil, Famoxadon) vzorku fungicidu Tanos 50 WG. Vyvinutá metoda byla poté validována. Kolona s pevným jádrem byla použita také v rámci vývoje HPLC/UV metody stanovení Pentachlorfenolu. Metoda byla následně aplikována na reálné vzorky z ekotoxikologického testování.
Development and optimization of the HPLC methods using a fused-core column
Keywords: HPLC; kolona s pevným jádrem; kolona plně porézní; aplikace; Cymoxanil; Famoxadon; Pentachlorfenol; core-shell column; fully porous column; application