Význam zahraničních investic v ekonomice ČR - Kučerová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá významem zahraničních investic v ekonomice České republiky, jejich vývojem a dopady pro společnost. Přímé zahraniční investice jsou velmi důležité pro hospodářský růst země, jejich příliv je podpořen systémem investičních pobídek, který se snaží motivovat zahraniční investory, aby vstupovaly se svými investicemi do ekonomiky České republiky. Diplomová práce také mapuje význam a vývoj zahraničních investic v Pardubickém kraji.
The role of foreign investments in economy of the Czech Republic
Keywords: foreign investment; Foreign Direct Investment; Investment and Business Development Agency CzechInvest; Pardubice Region; zahraniční investice; Přímé zahraniční investice; Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest; Pardubický kraj