Zpracování videoklipu pro beatbox - Uhrin, Tadeáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na představení hudebního stylu beatbox s důrazem na jeho historický kontext, technické principy a současné využití. Teoretická část přibližuje vývoj beatboxu, základní zvuky a techniky, a také jeho roli v rámci hiphopové kultury. Praktická část dokumentuje celý tvůrčí proces, od návrhu a nahrávání vlastní beatboxové skladby, přes produkci a režii, až po natáčení a postprodukci originálního videoklipu. Součástí práce je analýza použitých nástrojů a vizuálních efektů, jejichž cílem je posílit propojení zvuku a obrazu. Výsledkem je ucelené audiovizuální dílo, které představuje beatbox jako komplexní a multimediální formu hudebního výrazu.
Video clip processing for beatbox
Keywords: beatbox; hudba; videoklip; video; postprodukce; Adobe; audacity; after effects; photoshop; beatbox; music; video clip; video; postproduction; Adobe; audacity; after effects; photoshop