Význam alternativních investic pro investory - Kurková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce je zaměřena na charakteristiku alternativních investic při využití metod analýzy a komparace. Zároveň se soustředí na podniky podílející se na jejich výrobě a hodnotu investic v jednotlivých oblastech. V práci jsou charakterizovány a vyhodnoceny netradiční investice do whisky, automobilových veteránů, filmových memorabilií a hraček z hlediska výnosu, rizika, likvidity, dostupnosti a investičního horizontu.
The Significance of Alternative Investments for Investors
Keywords: alternativní investice; investoři; whisky; automobiloví veteráni; filmové memorabilie; hračky; alternative investments; investors; whisky; classic cars; movie memorabilia; toys