Strana zelených a volby do Evropského parlamentu 2009 - Sabela, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá Stranou zelených a zaměřuje se na období voleb do Evropského parlamentu v roce 2009. Součástí je přiblížení kandidatury do Evropského parlamentu a předvolební kampaně včetně problematiky evropských voleb a zhodnocení konečných výsledků. Autor kombinuje teoretické poznatky a opírá se zejména o empirický antropologický výzkum zaměřený na hloubkové rozhovory s kandidáty za Stranu zelených do Evropského parlamentu a "běžnými" občany.
The Green Party and the Elections to the European Parliament 2009
Keywords: Strana zelených; Evropský parlament; evropské volby; politika; Green Party; European Parliament; european elections; policy