Analýza spotřeby energie při jízdě elektrické jednotky - Kretschmer, Dominik Josef (Univerzita Pardubice, 2022)
Závěrečná práce se zabývá analýzou spotřeby elektrické energie při jízdě elektrické jednotky. Jejím cílem je porovnání naměřených dat s teoretickými výpočty. Teoretická část se zabývá objasněním základních pojmů jako je elektrická jednotka a její elektrická výzbroj, klasifikací jízdních odporů a poté rekuperací elektrické energie. Na teoretickou část navazuje praktická pasáž, která nejprve počítá s naměřenými daty, čímž zjistí množství spotřebované a vrácené energie a dále tyto hodnoty porovnává s teoreticky vypočítanými daty ze stejných tras.
Analysis of consumption energy of traction electrical rail vehicle
Keywords: elektrická jednotka; jízdní odpory; elektrická energie; rekuperace; electrical rail vehicle; vehickle resistence; electrical energy; recuperation