Analýza efektivnosti české justice - Rohlíková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je věnována problematice efektivnosti české justice. Charakterizuje čtyřstupňovou soudní soustavu a jednotlivé obecné soudy v České republice. Zaměřuje se na komparaci okresních soudů v rámci vybraného kraje a také na krajské soudy v České republice především v oblasti běžných výdajů. Analyzuje dopad trestního řízení na ekonomiku vězeňství, dopad zavedení systému datových schránek na rozpočet justice a v závěru provádí komparaci justičních systému v rámci Evropy.
Czech Justice efficiency analysis
Keywords: soudy; rozpočty; příjmy; výdaje; pohledávky; datové schránky; tresty; odměny advokátů; courts; budget; revenue; expenditures; outstandings; data receivers; penalties; lawyer´s fee