Studie lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Chrudimku - Misař, Patrik (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem bakalářské práce je návrh lávky pro pěší a cyklisty v Pardubicích přes řeku Chrudimku. Nejprve se zabývá vybráním nejvhodnější polohy lávky a typu její konstrukce. Hlavní náplní je pak samotný architektonický a stavební návrh. Následuje statické posouzení konstrukce, dle platných norem.
Design of the pedestrian bridge over the Chrudimka river
Keywords: lávka; předpjatý beton; komorová deska; Chrudimka; pedestrian bridge; prestressed concrete; box girder bridge; Chrudimka