Spiritualita ako prevencia syndrómu vyhorenia u sestier v perioperačnej starostlivosti - Morgošová, Henrieta (Univerzita Pardubice, 2023)
Práca sa zaoberá spiritualitou, ktorú prepájame s prevenciou syndrómu vyhorenia u sestier v perioperačnej starostlivosti. Syndróm vyhorenia sa vyskytuje čoraz častejšie a je potreba ozrejmiť techniky a spôsoby toho, ako nemu môžeme predísť vďaka spiritualite. Spirituálnu zložku máme v sebe každý, ale každý ju vníma v inom poňatí. V diplomovej práci som sa zamerala i na to, akým spôsobom môžeme využiť spiritualitu v zvládaní stresových situácií.
Spirituality as a prevention of burnout syndrome in perioperative care nurses
Keywords: spiritualita; syndróm vyhorenia; stres; prevencia; sestry v perioperačnej starostlivosti; spirituality; burnout syndrome; stress; prevention; nurses in perioperative care