Modernizace veřejné správy (analýza strategického tahu) - Ochrana, František (Univerzita Pardubice, 2006)
Referát analyzuje problém modernizace veřejné správy a její inovační trendy v ČR. Rozlišuje mezi tzv. nabídkovým modelem veřejné správy (úředně-správního,resp. samosprávního systému) a tzv. poptávkovým systémem orientovaným na občana jako klienta veřejné správy.
Keywords: veřejná správa – modernizace veřejné správy; public administration - modernization of public administration