Mé druhé já - virtuální já Život hráče online RPG her - Zikuda, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá online hraním počítačových her pro více hráčů a je zaměřena konkrétně na hru World of Warcraft. V teoretické části se práce věnuje aspektům, které úzce souvisejí s hraním počítačových her jako jsou virtuální realita, identita nebo závislost. V teoretické části je zahrnuto i představení hry World of Warcraft. Praktická část se zakládá na výzkumu mezi českými a slovenskými hráči World of Warcraft. Cílem práce je především popsat, jak hraní ovlivňuje životy hráčů mimo virtuální realitu, jaká je pravá motivace ke hraní a také jaký je vztah mezi hráči a jejich postavami.
My second me - Virtual me
Keywords: počítačové hry; virtuální realita; MMORPG; World of Warcraft; motivace; PC games; virtual reality; motivation