Vývoj veřejné správy na území československé republiky v letech 1918-1938 a její srovnání se současností - Čadek, Libor (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zaměřuje na situaci ve veřejné správě těsně po 28. říjnu 1918. Zmiňuje se o přijímání prvních československých zákonů, týkajících se správy nové, samostatné republiky. Popisuje situaci ve veřejné správě po přijetí první definitivní Ústavy Československé republiky. Dále se věnuje reformě veřejné správy po roce 1972. Naznačuje určité shody v hlavních problémech současné reformy a všech sledovaných reforem.
Development of public administration in Czechoslovakia between years 1918-1938 in compare with the present
Keywords: Československo; vývoj; dějiny; veřejná správa