Perinatální ztráta - Zadinová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na zjišťování názorů a informovanosti v oblasti psychosociální podpory rodičů prožívajících perinatální ztrátu ze strany odborníků, kteří přicházejí s těmito rodiči do styku. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a průzkumnou. V teoretické části se práce zabývá perinatální ztrátou, perinatální paliativní péčí spolu s potřebami rodičů a možnostmi pomoci pro tyto rodiny. Průzkumná část je zaměřena na vlastní průzkum a jeho vyhodnocení z dotazníkového šetření, zabývajícího se informovaností a názory odborníků na poskytování perinatální paliativní péče ve vybraném zařízení.
Perinatal loss
Keywords: perinatální ztráta; perinatální paliativní péče; proces truchlení; psychosociální podpora; perinatal loss; perinatal palliative care; grieving process; psychosocial support