Návrh rámu pro vozidlo BUGI - Petržela, Pavel (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá návrhem optimalizace stávajícího rámu krosové buginy. Optimalizace spočívá v záměně použitého materiálu, ze kterého je vytvořen rám vozidla. V první části práce jsou shrnuty teoretické poznatky a předpisy týkající se konstrukce rámů. Praktická část zahrnuje analýzu stávajícího rámu, jeho následnou úpravu a vyhodnocení.
Frame design for vehicle BUGI
Keywords: rámy; tuhost; zatížení; napětí; průhyb; únava; ocel; hliníková slitina; frames; stiffness; load; stress; deflection; fatigue; steel; aluminum alloy