Charakterizace složení triacylglycerolů v přírodních vzorcích technikou HPLC/MS - Lísa, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato disertační práce se zabývá charakterizací směsí triacylglycerolů v rostlinných olejích. V první části práce jsou optimalizovány podmínky HPLC separace triacylglycerolů ve směsích. V druhé části jsou porovnávány běžné HPLC detektory pro analýzu triacylglycerolů. Třetí část je věnována HPLC/MS analýze řady důležitých rotlinných olejích v potravinářském a chemickém průmyslu.
Characterization of triacylglycerol composition in natural samples using HPLC/MS technique
Keywords: triacylglycerols; Lipids; plant oils; high-performance liquid chromatography; Mass spectrometry; UV; ELSD; CAD; GC/FID; triacylglyceroly; Lipidy; rostlinné oleje; vysoskoúčinná kapalinová chromatografie; Hmotnostní spektrometrie; UV; ELSD; CAD; GC/FID