Elektrodialýza organických kyselin - Kaláb, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Disertační práce se zabývá studiem vsádkové elektrodialýzy binárních systémů vodných roztoků organických kyselin, z nichž byly vybrány kyseliny šťavelová, jantarová, maleinová, vinná, glutarová a citrónová.
Electrodialysis of organic acids
Keywords: organické kyseliny; elektrodialýza; modifikovaná metoda UNIFAC; model transportu hmoty; potenciálová ztráta komorového páru; spotřeba energie; organic acids; electrodialysis; modified UNIFAC method; mass transport model; potential difference in cell pair; energy consumption