Tiskové barvy zvětšující po aplikaci tiskem svůj objem - Škramlíková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá tiskovými barvami zvětšujícími po aplikaci tiskem svůj objem. Úvod je věnován základnímu popisu technologií, kterými získáme tzv. 3D tisk. V dalších kapitolách této práce se pojednává o jednotlivých technologiích a jejich principech. Dále jsou tyto kapitoly věnovány potiskovanému materiálu a jeho úpravám, složení tiskových barev a přísad, které se do nich přidávají. Závěr této práce je věnován výhodám a nevýhodám daných technologií.
Inks expanding after the application printing its volume
Keywords: barvy zvětšující objem; termografické prášky; plastizolové barvy; 3D struktury; inks expanding volume; thermographic powders; plastisol inks; 3D structures