Brachyterapie karcinomu prostaty vliv radiologického asistenta na průběh terapie - Pelcák, Marek (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá činnostmi radiologického asistenta při aplikaci brachyterapie v rámci terapie karcinomu prostaty. Teoretická část práce popisuje základní charakteristiky karcinomu prostaty, kterými jsou anatomické uspořádání a funkce žlázy, epidemiologie, vybrané rizikové faktory vzniku karcinomu prostaty, symptomatologie a histologické členění prostatických nádorů. Hlavní pozornost je věnována radioterapii karcinomu prostaty s akcentem na léčebné využití brachyterapie. Praktická část práce popisuje průběh aplikace brachyterapie prostaty z pohledu radiologického asistenta, snaží se navrhnout cesty, jak tento složitý léčebný postup ovlivnit a také poukázat na nezastupitelnou roli radiologického asistenta v celém terapeutickém procesu.
Prostate cancer brachytherapy role of radiology assistant in course of therapy
Keywords: karcinom prostaty; epidemiologie; rizikové faktory; diagnostika CaP; brachyterapie; radiologický asistent; prostrate carcinoma; epidemiology; risk factors; diagnostics of prostate carcinoma; brachytherapy; radiology assistant