Zásady sociální politiky Evropské unie - Štenclová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce charakterizuje zásady sociální politiky EU. Pojednává o vývoji sociální politiky Evropské unie a jejích hlavních dokumentech, shrnuje hlavní zásady sociální politiky EU. Dále se věnuje principům sociální politiky ČR v období její integrace do EU.
Principles of social policy in the European Union
Keywords: Evropská Unie; sociální politika; vývoj; Česká Republika