Optimalizace zimní údržby pozemních komunikací ve vybrané městské části Pardubic - Cypra, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu zimní údržby ve vybrané městské části Pardubic. V práci jsou uvedeny návrhy okruhů pro údržbové mechanismy pomocí vybrané metody operačního výzkumu. Konkrétně se jedná o úlohu čínského pošťáka. Na závěr práce jsou předloženy technologické návrhy tras společně s ekonomickým zhodnocením údržbových mechanismů.
Optimization of winter road maintenance in selected urban areas of Pardubice
Keywords: mechanismy; sjízdnosti; posypové materiály; sjízdnost místních komunikací; údržbový mechanismus; zimní údržba; Circuits mechanisms; rank practicability; spreading materiál; sledding local roads; maintenance mechanism; Winter Maintenance