Zdravotní gramotnost dětí v oblasti první pomoci při krvácení - Adamcová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce je prací teoretickou a zabývá se problematikou zdravotní gramotností dětí v oblasti první pomoci se zaměřením na krvácení. Úvodní část shrnuje základní poznatky týkající se zdravotní gramotnosti, edukace dětí v oblasti první pomoci, samotné první pomoci a úrazových stavů spojených s krvácením. Následující rešeršní část vychází z odborných publikací ve vědecké databázi PubMed a analyzuje aktuální poznatky zaměřené především na informovanost a praktické dovednosti dětí.
Children's Health Literacy in First Aid for Bleeding
Keywords: děti; krvácení; první pomoc; zdravotní gramotnost; children; bleeding; first aid; health literacy