Specifika ošetřovatelské péče o pacienta s PICC katétrem - Gronychová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá periferně zavedenými centrálními katétry a jejich využitím v klinické praxi. Teoretická část se zaměřuje na anatomii žilního systému, indikace, zaváděcí techniky a následnou ošetřovatelskou péči. Empirická část analyzuje kazuistiky dvou pacientů s PICC katétrem zavedeným v odlišných podmínkách a porovnává přístupy k zavedení a péči.
Specifics of nursing care for a patient with a PICC catheter
Keywords: PICC katétr; ošetřovatelská péče; zavádění katétru; komplikace katétru; prevence infekce a edukace pacienta.; PICC catheter; nursing care; catheter insertion; catheter complications; infection prevention; and patient education