Vývoj postavení parlamentu československého státu a ČR - Netolický, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnována vývoji československých a českých zákonodárných orgánů. Postihuje období od vzniku samostatného československého státu v roce 1918 (s přesahem do dob Rakouska-Uherska) až do přijetí ústavy v roce 1992. Práce se zabývá vývojem těchto orgánů nejen v souvislosti se zakotvením v ústavě, ale i v souvislosti s historickým vývojem.
Development position of Czechoslovakian and Czech Parliament
Keywords: Parliament; constitution; legislative organs; Parlament; ústava; zákonodárné orgány