Posouzení dopravní koncepce Svazku obcí údolí Desné - Winkler, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá posouzením dopravní koncepce v oblasti Olomouckého kraje, kterou vymezuje Svazek obcí údolí Desné. Posuzuje současné vedení linek železniční a veřejné linkové osobní dopravy a navrhuje řešení v podobě dvou variant. Ty potom představují nové přestupní terminály, nové trasování linek veřejné linkové dopravy a použití vhodných dopravních prostředků. Důraz je kladen zejména na propojení různých druhů veřejné dopravy a jejího fungování jako celku.
The assessment of transport services of the Union of Communities of the Desná River Valley
Keywords: dopravní obslužnost; terminály; integrované dopravní systémy; koordinátory; periodické jízdní řády; transport service; terminals; integrated transport systems; coordinators; periodic timetables