Analýza chování vyztužené zeminy s rozptýlenou výztuží - Kaftanová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je představit problematiku rozptýlené výztuže a zhodnotit vliv vláken na vlastnosti zeminy. Práce obsahuje různé druhy vláken s jejich laboratorními pokusy za účelem zjištění vlivu na chování zeminy, jak v České republice tak hlavně v zahraničí.
Analysis of the behavior of reinforced soil with sparse reinforcement
Keywords: zemina; výztuže; vlákna; geosyntetika; soil; reinforcement; fiber; geosyntetic