Postavení a význam controllingu při řízení podniku - Havránek, Bořek (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce pojednává o základních koncepcích, metodách a nástrojích controllingu. Zaměřuje se především na oblast operativního controllingu, protože právě ten tvoří hlavní náplň práce controllingového oddělení ve zkoumaném podniku General Bottlers CR, s. r. o. Cílem práce je pomocí analýzy jednotlivých postupů a metod, používaných ve zkoumaném podniku, identifikovat problémy a nedostatky, které se mohou v praktickém provozu vyskytnout. Závěrem jsou uvedeny i návrhy na možná zlepšení těchto metod a postupů.
Position and importance of controlling during management of a company
Keywords: Controlling; řízení podniku; strategické plánování; finanční management; finanční plánování; Kontrola; kalkulace nákladů; podnikové portfolio; benchmarking