Návrh a implementace editoru železniční sítě - Rada, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2018)
Náplní této diplomové práce je návrh a implementace editoru železniční sítě. V teoretické části jsou popsána multidimenzionální data a datové struktury vhodné pro jejich uchování. Dále jsou popsány možnosti lokalizace kolejových vozidel. Praktická část se zabývá implementací editoru železniční sítě, který využívá existující třívrstvý datový model uchovaný v databázi Oracle Spatial. K vizualizaci dat slouží nástroj MapViewer.
Design and implementation of editor of the railway network
Keywords: lokalizace kolejových vozidel; editor železniční sítě; Oracle MapViwer; Oracle Spatial; multidimenzionální datové struktury; localization of rolling stock; editor of the railway network; Oracle MapViwer; Oracle Spatial; multidimenzional datastructes