Hodnocení kvality vín - Bolková, Alexandra (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je rešeršní a zabývá se hodnocením kvality vína. Úvodní část práce je zaměřena na historii pěstování a výroby vína a na chemické složení hroznů. Další kapitoly pojednávají o technologii výroby vína a hodnocením kvality vín po smyslové i analytické stránce. Část práce je věnována faktorům, které ovlivňují výslednou kvalitu vín, jako je sběr hroznů či nedostatky, vady a choroby vína. Závěrečná kapitola je věnována zdravotním aspektům konzumace vína.
Evaluation of wine quality
Keywords: víno; složení hroznů; hodnocení kvality vín; výroba vína; vady a choroby vína; wine; composition of grapes; wine evaluation; wine production; defects and diseases of wine