Hodnocení kvality života v obcích s rozšířenou působností - Kokešová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení kvality života v obcích s rozšířenou působností, respektive v jejich správních obvodech. Práce se nejdříve zabývá objasněním pojmu kvalita života z různých úhlů pohledu, dále historií a vývojem tohoto pojmu. Na historický přehled navazuje představení definic pojmu kvalita života dle různých autorů či skupin autorů. Poslední kapitola první části práce je věnována měření kvality života a nástrojům, které se k tomuto měření využívají. Druhá část práce se zabývá hodnocení kvality života v obcích s rozšířenou působností v České republice pomocí shlukové analýzy.
Evaluation of quality of life in municipalities with extended powers
Keywords: kvalita života; měření kvality života; objektivní indikátory kvality života; shluková analýza; quality of life; measuring quality of life; objective indicators of quality of life; cluster analysis