Matematické modelování procesů v organizaci - Lejsková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2004)
Procesy jsou pracovní toky s určitými hranicemi. Hranice jsou určeny počátečními vstupy, které dávají podnět k zahájení procesu, a výstupy, které se objevují na konci procesu. V průběhu procesu tedy dochází k přeměně vstupů na výstupy. Je zřejmé, že mezi vstupy a výstupy existuje určitý vztah, tedy že vstupy ovlivňují velkou měrou výstupy daného procesu. Vztah mezi vstupy a výstupy lze popsat pomocí matematického modelu transformace vstupů na výstupy pomocí transformační matice.
Keywords: řízení podniku; organizační struktury; matematické modelování; procesy