INFEKČNÍ CHOROBY A LABORATORNÍ DIAGNOSTIKA V PODMÍNKÁCH ŽIDOVSKÉHO GHETTA TEREZÍN - Horáčková, Kateřina; Hrstka, Zdeněk; Grulich, Petr; Hlaváčková, Eva (My University, 2017)
Článek je historickou přehledovou studií představující epidemiologickou situaci v ghettu Terezín, včetně možností laboratorní diagnostiky a připomenutí významných medicínských osobností. Autory byla s přiměřenou kritikou pramenů vybrána validní primární data (monografie, memoáry, archivní sbírky, fotodokumentace, denní rozkazy), která byla zpracována pomocí tzv. obsahové analýzy dokumentu. V závěru je provedena stručná komparace s daty vztahujícími se ke zkoumané problematice v ghettu Varšava a Lodž.
INFECTIOUS DISEASES AND LABORATORY DIAGNOSTIC IN THE JEWISH TEREZIN GHETTO
Keywords: INFEKČNÍ; CHOROBY; LABORATORNÍ; DIAGNOSTIKA; PODMÍNKÁCH; ŽIDOVSKÉHO; GHETTA; TEREZÍN; INFECTIOUS; DISEASES; AND; LABORATORY; DIAGNOSTIC; THE; JEWISH; TEREZIN; GHETTO