Současné podmínky pobytu uprchlíků v České republice - Komárková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá základními podmínkami pobytu uprchlíků na území České republiky. Práce vychází z českého legislativního rámce. Na základě aplikace zákona o azylu v praxi je vysvětlen proces získávání azylu a zároveň jsou definována jednotlivá azylová zařízení. V empirické části je popsán chod konkrétního pobytového střediska pro účastníky azylového řízení.
Current conditions of refugees`stay in the czech republic
Keywords: Česká Republika; uprchlictví; azyl; azylové domy; Migrace; zákony