Studie perspektiv využití elektrických pohonů u silničních dopravních prostředků - Pytelka, Jiří (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce je věnována porovnání koncepcí osobních vozidel s benzínovými a elektrickými motory zejména z hlediska energetické náročnosti, vlivů na životní prostředí a ekonomických ukazatelů v současné době a v horizontu zhruba deseti až patnácti let v podmínkách České republiky. Z analýzy dosažených výsledků pak vyplývá naznačení možností uplatnění bateriových elektromobilů v oblasti individuální automobilové dopravy.
Study of ground lines of utilization of electric drives at road vehicles
Keywords: alternativní pohon; automobil; benzínový motor; elektromobil; energie; Životní prostředí; alternative drive; motor vehicle; petrol engine; electromobile; energy; Environment