Využití elektronických plateb v e-businessu a jejich implementace - Vaniš, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této práce je zmapování stavu současných systémů elektronických plateb a analýza možností jejich využitelnosti v e-businessu. Práce nabídne řešení problému bezhotovostních plateb pro vybraný subjekt a zváží nasazení takového řešení s ohledem na rentabilitu tohoto řešení. Práce se zaměří na faktory ovlivňující rentabilitu, jakými jsou například náklady na zřízení systému a provozní náklady. V praktické části práce bude vybraný systém elektronické platby implementován na vlastní webové stránky.
The use of electronic Payments in e-business and their implementation.
Keywords: elektronické platební systémy; e-business; platební karty; poskytovatelé platebních bran; PayPal; MasterCard; VISA; NFC; SPA; ComGate; electronic payments; e-business; payment methods; payment gate providers; PayPal; MasterCard; VISA; NFC; SPA; ComGate