Analýza vybrané skupiny pomocí nástrojů využívaných pro měření sociálních sítí - Ceplová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá analýzou vybrané skupiny osob pomocí nástrojů využívaných pro měření sociálních sítí. Cílem této práce je na vybrané skupině uživatelů sociální sítě provést analýzu pomocí základních metrik, které se využívají pro měření sociálních sítí a popsat strukturu vztahů v této skupině. Vstupní data jsou získána importem ze sociální sítě do počítačového programu, ve kterém jsou data zpracována a poskytnou vizuální výstupy k vyhodnocení vztahů ve skupině.
Analysis of selected groups with the tools used to measure social networks
Keywords: sociální sítě; analýza sociální sítě; grafy; vrchol; hrana; centrality; social network; social network analysis; graph; vertex; edge; centrality