Financování vysokých škol - Donátová, Nikol (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce pojednává o financování vysokých škol v České republice. Na začátek je popsán školní systém v České republice s větším důrazem na vysoké školství. Dále je charakterizováno financování vysokých škol, primární pozornost je věnována veřejným vysokým školám. V práci jsou také uvedeny změny a události, které v posledních letech ovlivnily vysoké školství. Pro konkrétní příklad financování jsou analyzovány dvě vybrané školy. V poslední části je české financování vysokých škol porovnáno s vybranými zeměmi.
Financing of universities
Keywords: vzdělávací systém; financování vysokých škol; veřejné vysoké školy; porovnání financování; educational system; financing of universities; public universities; comparison of financing