Veřejná správa a tělovýchova v České republice - Vrtěnová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
V diplomové práci je řešena problematika podpory tělovýchovy a sportu orgány veřejné správy v České republice na příkladu statutárního města Pardubice. Na základě zjištění slabých míst při podpoře tělovýchovy a sportu v Pardubicích jsou navrženy dva způsoby, jak podporu tělovýchovy a sportu zlepšit.
Public administration and physical education in the Czech Republic
Keywords: veřejný sektor; tělesná výchova; sport; Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR; Pardubický kraj; sportovní aktivity; sportovní zařízení; dotazníkové šetření; SWOT analýza; veřejná správa