Etnické složení a rodová struktura Kyrgyzstánu - Retka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Základním tématem práce je fenomén kyrgyzské etnické identity. Tato problematika je analyzována především v kontextu s otázkou projevů mezietnických interakcí a problematikou rodové příslušnosti. Cílem práce je poukázat na výrazné psychosociální faktory, které ovlivňují nejen každodenní život obyvatel dané lokality, ale nepřímo i fungování nejvyšších státních orgánů Kyrgyzské republiky.
The ethnic and tribe structure of Kyrgyzstan
Keywords: Kyrgyzstán; etnická antropologie; rody; Identita