Rutilové pigmenty dopované wolframem - Kaufmannová, Milena (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá syntézou sloučenin typu Ti1-3xCrxM2xO2, kde x = 0; 0,05; 0,1; 0,2; 0,3; 0,5 a M = W (tj. TiO2, Ti0,85Cr0,05W0,1O2, Ti0,7Cr0,1W0,2O2, Ti0,4Cr0,2W0,4O2, Ti0,1Cr0,3W0,6O2, Cr0,5WO2). Cílem práce bylo prozkoumat barevné možnosti těchto sloučenin v závislosti na teplotě výpalu (850, 900, 950, 1000, 1050, 1100, 1150 °C).
Rutile pigments doped by tungsten
Keywords: TiO2; rutilové pigmenty; barevné pigmenty; anorganické pigmenty; rutile pigments; color pigments; inorganic pigments