Případové studie pro předmět Databázové systémy I - Svoboda, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou návrhu databází, a to prostřednictvím tzv. konceptu tří architektur, který zahrnuje tři úrovně datového modelování – konceptuální, technologickou a implementační. Implementace je demonstrována v softwarovém prostředí Microsoft Access. Teoretická část se prolíná s praktickou částí, ve které jsou zpracovány návrhy databází Evidence dopravních nehod vedené Policejním prezídiem, Informačního systému odpadového hospodářství vedeného Centrem pro hospodaření s odpady Výzkumného ústavu vodohospodářského T.G.M. a Spisové služby Ministerstva práce a sociálních věcí.
Case studies for subject Database systems I
Keywords: three architectures concept; Database; data modelling; entities; ER diagrams; attributes; relational models; relations; koncept tří architektur; Databáze; datové modelování; Microsoft Access; entity; ER diagramy; atributy; relační modely dat; relace