Péče o zaměstnance ve vybrané firmě - Braunová, Alena (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na lidský faktor v podniku jakožto nejdůležitější jeho složku. Zabývá se řízením lidských zdrojů a personálním útvarem. Důležitým pojmem, jež obsahuje tato práce je motivace, bez které by lidé nevykonávali svou práci. Dále teoretická část charakterizuje druhy péče o zaměstnance, tedy povinnou a dobrovolnou péči. Praktická část je zaměřena na výzkumné šetření v dané firmě, týkající se nastavení systému péče o pracovníky. Na základě získaných odpovědí a zkoumání okolí podniku práce obsahuje vypracovanou SWOT analýzu, shrnující kladné a záporné stránky podniku. Součástí je vyhodnocení nastaveného systému v podniku a následná doporučení.
Employee care programme in a chosen company
Keywords: péče o zaměstnance; motivace; spokojenost zaměstnanců; pracovní podmínky; bezpečnost a ochrana zdraví při práci; zaměstnanecké benefity; employees care; motivation; employees satisfaction; working conditions; health and safety at work; employees benefits