Techniky kultivace žaludečních organoidů - Běhounková, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Kultivace žaludečních organoidů představuje inovativní metodu v biomedicínském výzkumu, která umožňuje studium defektů žaludeční tkáně a chorob v prostředí blízkém reálným podmínkám. Tato bakalářská práce se zaměřuje na původce vzniku rakoviny žaludku, technikami kultivace žaludečních organoidů a jejich aplikace v klinické medicíně.
Cultivation Techniques of Gastric Organoids
Keywords: organoidy; žaludek; kultivace; cancer; organoids; stomach; cultivation; cancer