Hybridní PET/CT zobrazení gynekologických nádorů - Konrádová, Nela (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku PET/CT vyšetření gynekologických nádorů. V teoretické části je shrnuta anatomie ženského pohlavního systému, princip hybridního přístroje PET/CT, poznatky ohledně gynekologických nádorů, problematika radiofarmak a využití PET/CT v diagnostice gynekologických novotvarů. Cílem praktické části práce je popsat průběh PET/CT vyšetření u gynekologických malignit a použité akviziční parametry ve dvou tuzemských nemocnicích, s jejich následným vzájemným porovnáním vůči publikovaným údajům z dalších dvou vybraných zahraničních nemocnic.
Hybrid PET/CT imaging of gynecological tumors
Keywords: nukleární medicína; pozitronová emisní tomografie; radiofarmaka; gynekologické nádory; radiologický asistent; nuclear medicine; positron emission tomography; radiopharmaceuticals; gynecological tumors; radiology assistant